Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pomáhali záchranářům

PRAHA VENKOV-JIH – Policisté z Říčan společně se zdravotníky a s pozornými občany v úterý 25. února letošního roku zachránili lidský život 

Přítomnost policejní hlídky z obvodního oddělení si krátce po devatenácté hodině vyžádala posádka vozu zdravotnické záchranné služby, která zasahovala v Dvořákově ulici v Říčanech. Přímo na ulici záchranáři resuscitovali osmašedesátiletého muže, který se nacházel ve stavu bezvědomí. Policisté se po příjezdu na místo neprodleně přidali ke zdravotníkům a společně se střídali v provádění nepřímé srdeční masáže. Přibližně po dvaceti minutách se jim podařilo zajistit základní životní funkce a srdeční činnost. Zraněného muže společně naložili do sanitního vozidla, se kterým jej záchranáři transportovali do pražské nemocnice.

Na zemi ležícího muže si povšiml devětatřicetiletý řidič, který se svým vozidlem projížděl Dvořákovou ulicí. Společně se spolujezdkyní a s dalším řidičem neváhali, zavolali na tísňovou linku, vyčkali na místě a bezvládnému muži do příjezdu záchranářů poskytovali první pomoc.

Lidský život se podařilo zachránit především včasně poskytnutou první pomocí ze strany občanů a společnou činností posádky zdravotníků a říčanské policejní hlídky.

 

nprap. Zdeněk Chalupa

tiskový mluvčí

P ČR Praha venkov-JIH

28. února 2014

 

vytisknout  e-mailem