Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pomáhali při záchraně lidského života

PRAHA VENKOV-JIH - Policisté z obvodního oddělení v Říčanech dvacet minut po patnácté hodině včerejšího dne přijali oznámení o zkolabování staršího muže v areálu stavebnin v obci Mukařov. 

Na místo byly neprodleně vyslány dvě říčanské policejní hlídky. Policisté po příjezdu na místo zjistili, že na korbě nákladního vozidla leží starší muž bez známek života, kterého se pokoušel jeden z jeho spolupracovníků oživovat.
Obě hlídky se ihned zapojily do resuscitace a vystřídaly zmiňovaného muže, který prvotně poskytoval první pomoc. Jeden z policistů pokračoval v masáži srdce, další komunikoval přes telefon s operátorkou záchranné služby a předával její instrukce dalším členům hlídek. Následně byl u zachraňovaného muže aplikován defibrilační přístroj AED. Po zdařilém výboji policisté pokračovali s masáží srdce, až do příjezdu rychlé zdravotnické služby. Policistům se touto resuscitační činností podařilo u zachraňovaného obnovit životní funkce. Posléze asistovali zdravotníkům a pomáhali jim s přemístěným muže z korby náklaďáku do sanitního vozu, kterým byl v kritickém stavu transportován do pražské nemocnice.
Podle posledních informací z dopoledních pátečních hodin je pětašedesátiletý muž stále hospitalizován v nemocnici, bohužel se zatím nepodařilo přes veškerou snahu a péči lékařů jeho zdravotní stav stabilizovat.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
P ČR Praha venkov-JIH
2. června 2017

Odkazy do noveho okna

defibrilační přístroj 1.

defibrilační přístroj 1. 

Detailní náhled

defibrilační přístroj 2.

defibrilační přístroj 2. 

Detailní náhled

defibrilační přístroj 3.

defibrilační přístroj 3. 

Detailní náhled

defibrilační přístroj 4.

defibrilační přístroj 4. 

Detailní náhled

defibrilační přístroj

defibrilační přístroj 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem