Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pomáhají matkám s dětmi

Frýdek-Místek – policisté obvodního oddělení ve Frýdku-Místku iniciovali materiální sbírku pro azylový dům pro matky s dětmi Sára. Řada z nich přispěla i finančně. 

Foto: PČR/hromada věcí pro azylový dům SáraFoto: PČR/hromada věcí pro azylový dům Sára
      Při své každodenní práci se i policisté setkávají s různými lidskými trápeními a těžkými životními situacemi. Mezi ně se řadí i smutné osudy žen, které byly nuceny uprchnout z bytu před manželem, nebo z jiných důvodů skončily bez přístřeší.
A právě osudy těchto maminek s dětmi, pro které je azylový dům Sára primárně určen nenechal frýdeckomístecké strážce zákona chladnými. Zorganizovali mezi sebou sbírku na zlepšení jejich pobytu v tomto zařízení. Se samozřejmostí se k této iniciativě připojili i další policisté z celého spektra policejních služeb včetně občanských zaměstnanců. Během relativně krátké doby se podařilo shromáždit ohromné množství oblečení, hraček, hygienických potřeb pro děti i samotné matky. Mnozí policisté přispěli i finančně. V úterý dne 24. července 2012 byly policisty tyto vybrané věci a peníze předány v areálu domova Sára vedoucí tohoto zařízení. Opět naši policisté dokázali to, že jsou schopni  nejen chránit ale i  pomoci potřebným. Rozzářené oči dětí a vřelá slova díků matek i zaměstnanců byla nejlepším poděkováním policistům za jejich iniciativu.
 
nprap. Mgr. Vlastimil Starzyk
24. července 2012
Odkazy do noveho okna

Poděkování vedoucí policistům

Poděkování vedoucí policistům 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem