Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pomáhají dětem

Ostrava - policistům a zaměstnancům Obvodního oddělení Poruba 1 není lhostejný osud malých dětí. 

Chvályhodný počin porubských policistů
 
 Sympatickou a potřebnou iniciativu vyvinuli policisté a zaměstnanci Obvodního oddělení Policie České republiky Poruba 1.
 
Sbírka P1 2Sbírka P1 2
Vedoucí tohoto oddělení npor. Mgr. Dalibor Kereškéni přijal roli garanta dobrovolné sbírky na pomoc Dětskému centru Domeček v Ostravě Zábřehu. Toto zařízení zajišťuje péči až o 100 dětí. Poskytuje komplexní zdravotní, výchovnou a sociální péči dětem od 0 do 3 příp. 5 let věku. Jedná se o nestátní zdravotnické zařízení, jehož zřizovatelem je Statutární město Ostrava. Péče je zde poskytována formou ústavní péče v nepřetržitém provozu a částečně ambulantně.
 
S vedením zařízení bylo dohodnuto, že vybraná částka bude použita na zakoupení testeru krve, který výrazně pomůže při zdravotní péči o děti. Osazenstvu porubského oddělení se nakonec povedlo vybrat 3 000 korun, které byly osobně předány vedení Dětského centra Domeček.
 
Sbírka P1 3Sbírka P1 3
Tímto počinem porubští policisté vyjádřili vůli pomáhat těm nejpotřebnějším - dětem. Vybranou částku je třeba brát též jako poděkování zaměstnancům centra za jejich obětavou práci.
 Dle slov organizátorek Ivety Metnarové, prap. Jany Šotové a prap. Petry Jarolímové z obvodního oddělení není vybrána částka nikterak velká, ale určitě i tak pomůže zlepšit péči o děti.
 
Sbírka P1 4Sbírka P1 4
Tato iniciativa může jít i příkladem ostatním policistům a doufejme, že se v budoucnu dočkáme dalších podobných v dnešní době nadmíru potřebných akcí.
 
 

vytisknout  e-mailem