Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Polští kolegové se po dvou měsících ve společných hlídkách v Mladé Boleslavi vracejí zpět do Polska

MLADOBOLESLAVSKO - Jejich spolupráce s českými kolegy byla oboustranně přínosná 

Po dobu dvou měsíců, od září do konce října 2021, byli v Mladé Boleslavi vidět i příslušníci policie Polska. Společně s mladoboleslavskými policisty se podíleli na zajišťování veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě ve společných hlídkách. Vzhledem k tomu, že v Mladé Boleslavi pracuje mnoho cizinců jsou tyto společné hlídky vítány a pomáhají českým policistům zjedonodušit komunikaci právě s těmito cizinci. 

Už od prvních dnů byli dva polští kolegové platnými členy společných hlídek. Společně s mladoboleslavskými policisty se věnovali každodenní policejní činnosti a účastnili se mnoha akcí nebo bezpečnostních opatrření. Dále působili i v oblasti prevence trestné činnosti např. v nákupních centrech nebo jiných exponovaných místech. Jejich činnost byla především vítána u kontrolen ubytoven a řešení drobných přestupkových jednání cizinců, kteří na Mladoboleslavku žijí. Uplatnění našli hlavně při jednání s cizinci, kde využili své jazykové znalosti.

Z významnějších akcí, kterých se polští kolegové zúčastnili lze zmínit například zajištění rizikového hokejového utkání České extraligy, Svatováclavských slavností, kontrol ubytoven nebo například zajištění klidného průběhu voleb Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.
Jejich spolupráce probíhala i s městskou policií. 

Zástupci mladoboleslavské policie a to včetně ředitele územního odboru Mladá Boleslav plk. JUDr. Marka Jirouše se společně se zástupci Magistrátu města Mladá Boleslav s polskými kolegy rozloučili včera 26. října 2021. Jako poděkování za jejich práci převzali pamětní medaili ředitele Krajského ředitelství policie Středočeské kraje brig. gen. JUDr. Václava Kučery, PhD., MBA  a věcné dary od zástupců magistrátu města.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
27. října 2021

vytisknout  e-mailem