Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Polští aktivisté dnes budou blokovat dopravu na česko-polských hranicích

KRAJ - Pokud můžete, vyhněte se přechodu Hrádek nad Nisou - Kopaczów 

Aktualizace čas : 12:00 

Polští aktivisté vyzývají na sociálních sítích své spoluobčany, kteří nevlastní auto, aby se alespoň procházeli po přechodu pro chodce na hraničním přechodu Habartice - Zawidów na Frýdlantsku a tím znemožnili vjezd motorových vozidel z Česka do Polska. Protesty se nám tedy nejspíš rozšíří i na tento přechod.

por. Bc. Ivana Baláková

Polští aktivisté v reakci na rozhodnutí Soudního dvora Evropské unie, které v rámci předběžného opatření nařizuje Polsku okamžitě zastavit těžbu v hnědouhelném dole Turów, ohlásili na dnešní den 25. května na 14. hodinu zahájení blokády česko - polského hraničního přechodu Hrádek nad Nisou - Kopaczów. Trvat má minimálně do 18. hodiny.

Účastníci protestní akce budou pomalou jízdou mezi kruhovými objezdy na polské straně v blízkosti hraničního přechodu Hrádek nad Nisou - Kopaczów bránit vjezdu vozidel, která sem budou směřovat z České republiky po silnici I/35. Na místě se proto budou tvořit dlouhé kolony vozidel, a to přinese nemalé dopravní komplikace. Podobnou situaci jsme už zažili z důvodu sporu o těžbu hnědého uhlí v příhraničí  22. března letošního roku.

Z uvedeného důvodu se raději dnes hraničnímu přechodu v Hrádku nad Nisou vyhněte a využijte k cestě do Polska nebo do Německa hraniční přechody Harrachov a Rumburk. My budeme situaci v Hrádku monitorovat, regulovat dopravu a dohlížet na bezpečnost motoristů.

25. 5. 2021
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem