Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisty navštívili ti nejmenší

České Budějovice - Mateřská školka zavítala do Krajského kontaktního centra IZS 

Krajské kontaktní centrum v Českých Budějovicích přivítalo včerejšího dne skupinku malých dětí  " krtečků " z mateřské školky Vrchlického. Hned zpočátku byly prostřednictvím filmu děti seznámeny s pravidly chování při přecházení silnic, dále jim byla promítnuta místa, na kterých je bezpečné si hrát a také jim bylo připomenuto, jak se mají zachovat v situaci, kdy je osloví jim neznámý člověk, bude jim něco nabízeno, případně je cizí člověk bude chtít někam odvézt svým vozidlem.

Příslušník PČR z dopravní policie dětem následně ukázal výstroj a výzbroj, kterou potřebuje ke své práci a předvedl jim, jak se řídí doprava na křižovatce. U této příležitosti nesměli chybět ani policejní psovodi, kteří s sebou přivedli dva čtyřnohé kamarády, z kterých byly děti po prvotních ustrašených pohledech nadšeny. Po celou návštěvu byli přítomni pracovníci zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra České republiky, kteří předali dětem drobné dárečky a pracovnice z Červeného kříže dětem na naoko zraněné panence předvedla jak si mají ošetřit drobná poranění. Zpestřením pro děti byl také zaměstnanec Českomoravské stavební spořitelny převlečený za tradičního lišáka, který děti po celou dobu jejich návštěvy bavil.

Ke konci programu dostal každý malý návštěvník diplom za účast a odcházel s na krku zavěšenou policejní hvězdičkou. Krajské kontaktní centrum doufá, že takto milých návštěv bude více.

 

komisař, por. Bc. Lenka Heřmanová pisjc@mvcr.cz

12. 2. 2010

 

 

vytisknout  e-mailem