Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisty naboural opilý mladík bez řidičáku

V noci na dnešek se snažil ujet hned několika policejním vozidlům. Teď je podezřelý minimálně z jednoho trestného činu. 

V noci na dnešek se snažil ujet hned několika policejním vozidlům. Teď je podezřelý minimálně z jednoho trestného činu.

Nedlouho po druhé hodině ráno chtěli dopravní policisté v ulici Zahradníčkova zastavit a zkontrolovat osobní auto Mazda. Jeho řidič ale na pokyny policistů nereagoval a začal před nimi ujíždět.

Už ze stylu jízdy bylo zřejmé, proč se asi chce policejní kontrole vyhnout. Tu projel křižovatku na červenou, onde se mnohokrát takzvaně nevešel do jízdného pruhu, kdy jel chvíli krajnicí, nebo naopak přejížděl přes plnou čáru do protisměru.

Nejprve neposlušného řidiče pronásledovali „pouze“ policisté oddělení řízení dopravy. Těm ale postupně přijížděli na pomoc příslušníci pohotovostní motorizované jednotky.

Vozidlo Mazda se nakonec podařilo zastavit v Bělohorské, potažmo Karlovarské ulici chvíli poté, co jeho řidič naboural do jednoho z policejních vozidel.

Následným prošetřování policisté zjistili, že za volantem sedí čerstvě osmnáctiletý mladík, který není a ani nikdy nebyl držitelem žádného řidičského oprávnění. Navíc orientační dechová zkouška prokázala, že za volant usedl pod vlivem alkoholu. První výsledek této zkoušky přesahoval jeden a půl promile, další pak měly dokonce stoupající tendenci.

Celou událost nyní prošetřují policisté oddělení dopravních nehod pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nicméně prošetřování je na samotném počátku a proto nemůžeme vyloučit, že mladík může ve finále čelit podezření z ještě jednoho trestného činu a to násilí proti úřední osobě.

por. Mgr. Tomáš Hulan 17. 2. 2016

vytisknout  e-mailem