Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policistům z Národní jednotky cíleného pátrání se podařilo zadržet několik osob

Jedním z nich byl i dvojnásobný vrah. 

Ve spolupráci s německými kolegy se podařilo policistům zjistit novou totožnost cizince, který je důvodně podezřelý ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. K té došlo již před čtyřiadvaceti lety v Německu. Dvojnásobný vrah své oběti usmrtil zvlášť trýznivým způsobem, nejprve je svázal a poté uškrtil.

Muž byl zákrokem policistů překvapen, domníval se, že je pod falešnou identitou v České republice v bezpečí.

Zadržený byl následně umístěn do policejní cely a po rozhodnutí soudu o jeho předání do vyžadujícího státu byl dne 25. září předán policejním orgánům Spolkové republiky Německo, kde mu v případě odsouzení hrozí doživotní trest odnětí svobody.

Dalším zadrženým byl sedmatřicetiletý muž, na kterého vydaly justiční orgány Švýcarska evropský zatýkací rozkaz pro legalizaci výnosů z trestné činnosti. Muže se po intenzivním pátrání podařilo lokalizovat při jízdě vozidlem poblíž Mníšku pod Brdy, kde byl policisty z cíleného pátrání zadržen.

Před několika dny byl v Plané u Mariánských Lázní zadržen také mezinárodně hledaný devětapadesátiletý muž, na kterého justiční orgány Itálie vydaly evropský zatýkací rozkaz pro závažnou hospodářskou trestnou činnost.

kpt. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PP ČR
17. října 2019

vytisknout  e-mailem