Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policistům v Benátkách nad Jizerou pomáhá objasnit případy kamerový systém

MLADOBOLESLAVSKO - Hlavním cílem je snížení trestné činnosti, pokles přestupků na úseku veřejného pořádku a v dopravě. 

Policistům z Obvodního oddělení Benátky nad Jizerou pomáhá s objasňováním případů „Městský kamerový dohlížecí systém“, který před více jak 10 lety nechal na území města instalovat městský úřad.

Na úplném začátku 14 kamer pokrylo nejdůležitější zájmová místa. V rámci projektu „Bezpečného města“ byl kamerový systém postupně rozšířen a v současné době na město dohlíží 27 kamer. 

Policisté ve spolupráci s pracovníky Městského úřadu v Benátkách nad Jizerou zajišťují dohledovou činnost nad kamerovým systémem. Hlavním cílem je snížení trestné činnosti, pokles přestupků na úseku veřejného pořádku a v dopravě, ale hlavně zvýšení bezpečnosti ve městě. Pořízené záznamy s protiprávním jednáním slouží jako důkazní prostředek pro řešení před orgány činnými v trestním řízení nebo před správními orgány. 

Za poslední dobu policisté z Obvodního oddělení Benátky nad Jizerou objasnili několik případů, kdy pořízené záznamy z kamerového systému slouží jako důkazní prostředek například v případu dopravní nehody v ul. Pražská ze dne 19.10.2021, poškození cizí věci v ul. U Silvie ze dne 22.10.2021, krádeže dřeva v ul. Pražská ze dne 31.10.2021, dopravní nehody v ul. U Cukrovaru na parkovišti ze dne 25.11.2021, znečistění veřejného prostranství v ul. Na Burse ze dne 4.12.2021

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
14. prosince 2021

vytisknout  e-mailem