Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policistům ujížděl, ale neujel

KOLÍNSKO- Nebylo to poprvé, co policisté muže pronásledovali. 

Začátkem března pronásledovali kolínští policisté vozidlo, které řídil 32letý muž a který před nimi začal ujíždět. Zase. Jedná se totiž o muže, který je policistům dobře znám, není to totiž poprvé, co před policisty začal ujíždět. Měl k tomu „své“ důvody, má totiž vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do roku 2026. To ho ale asi příliš netrápí, protože bez řidičského průkazu – se zákazem řízení, řídí vozidlo opakovaně.

Celé pronásledování započalo v obci Velký Osek na Kolínsku, dále přes Poděbrady, Městec Králové a skončilo mezi obcemi Lišice a Lišičky. Postupně se ke kolínským policistům při pronásledování přidali i kolegové z Nymburka, Královehradeckého kraje a Letecká služba a celé pronásledování trvalo asi půl hodiny.

Muž se na místě odmítl podrobit orientačnímu testu na návykové látky. Policisté ho následně eskortovali na policejní služebnu k dalším úkonům.

Vzhledem k tomu, že se 32letý muž obdobného jednání dopouští opakovaně a se zákazem řízení ho policisté za volantem přistihli již po 9., podali policisté podnět státnímu zástupci na vzetí muže do vazby, ten jej akceptoval, ale u soudu již ke shodě nedošlo, soudce na muže vazbu neuvalil a propustil jej na svobodu.

Policisté 32letého muže obvinili ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

            

por. Ing. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
23. března 2022

vytisknout  e-mailem