Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policistům se podařilo zachránit lidský život

LIBEREC – Rychlým a efektivním zásahem v enormně náročných podmínkách se blýskli liberečtí policisté. 

Ve čtvrtek 6. října, v 19:40 hodin, jsme prostřednictvím linky 158 přijali oznámení o zdravotně indisponovaném muži, který vnikl do volně přístupných prostor hotelu v centru města Liberce. Muž, zřejmě pod vlivem omamných a psychotropních látek, poškodil vnitřní zařízení budovy a následně se vydal do jejích horních pater. Poté, co rozbil další vnitřní zabezpečovací prvky objektu, vylezl na část střechy. Svým nevyzpytatelným jednáním, které provázel hlasitými verbálními projevy, zavdal svému okolí dostatečné podezření k tomu, že by si mohl ublížit. Na místo byly Integrovaným operačním střediskem Policie ČR v Liberci okamžitě vyslány nejbližší policejní hlídky.
Za využití enormního úsilí a nasazením vlastního zdraví se zasahujícím policistům podařilo ve velmi krátké době muže na střeše budovy zpacifikovat, a to bezprostředně před tím, než mohl své výhružky zrealizovat.
Za využití těžké techniky Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje a za asistence přivolaného lékaře a zdravotníků ZZS LK se podařilo muže ze střechy přepravit do bezpečného prostoru.
Se středně těžkými poraněními byl převezen do nemocničního zařízení. Zdravotnickým úkonům byli podrobeni také zasahující policisté.

Ve věci v současné době probíhají standardní úkony trestního řízení v souvislosti s prověřování okolností celé události. Zajišťujeme mimo jiné také výpovědi svědků z místa a další důležité důkazní prostředky.

Více informací k případu v zákonných mezích poskytneme, jakmile to bude možné z důvodu probíhajících úkonů.

7. října 2022
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem