Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policistům nemínili zastavit

OLOMOUCKÝ KRAJ – Dva řidiči se marně pokusili policistům ujet v Olomouci. 

Během pátečního večera 11. února 2022 policistům z krajského oddělení silničního dohledu ujížděli hned dva řidiči v Olomouci. Přitom zbytečně riskovali a stejně neujeli.

Nejprve před devatenáctou hodinou 52letý řidič vozidla BMW předjel vysokou rychlostí policejní vozidlo v civilním provedení na ulici Pražská ve směru do centra Olomouce. Policisté se okamžitě vydali vozidlo zkontrolovat. Řidič však výzvy k zastavení nerespektoval a začal hlídce ujíždět. Nejprve ulicemi města a poté zamířil na dálnici D35 směrem na Mohelnici. Po ní se řítil rychlostí přes 250 km/h. Policejní hlídce se mu ujet nepodařilo, a proto po deseti kilometrech sjel z dálnice a zastavil.

Řidič se na místě podrobil dechové zkoušce na alkohol i testu na jiné návykové látky s negativními výsledky. Neměl ani zákaz řízení a předepsané doklady měl v pořádku. Policistům uvedl, že si jich dříve nevšiml. Z přestupku se bude zpovídat před správním orgánem, kam jej policisté oznámili.

O pět hodin později policisté naměřili 31letému řidiči vozidla Audi rychlost 151 km/h na ulici Velkomoravská. Řidič překročil rychlost o 101 km/h. Ani on nemínil policistům hned zastavit, ale ti jej velmi rychle dostihli na ulici Polívkova. Řidič se ještě dal na útěk, ale byl hned dopadnut. Při následných dechových zkouškách nadýchal přes 1,3 promile alkoholu v dechu. Mimo dopravního přestupku je muž podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

por. Mgr. Libor Hejtman
15. února 2022

vytisknout  e-mailem