Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policistům nejprve ujížděl, pak se dal na útěk a skočil do Berounky

PRAHA VENKOV - ZÁPAD - Po muži začali pátrat policisté i hasiči 

Vše začalo běžnou silniční kontrolou. Včera ve večerních hodinách, krátce před půlnocí, chtěli policisté z Prahy venkov - ZÁPAD zastavit vozidlo při silniční kontrole. Zaznamenali totiž, jak se řidič osobního vozidla dopouští přestupku, když předjížděl přes plnou čáru.

Řidič však na výzvy k zastavení nereagoval a začal policistům ujíždět. Nedojel ale daleko a po krátké době v Černošicích havaroval do mostku, z vozidla vyběhl a na útěku před policisty skočil do řeky Berounky a začal plavat pryč.

Policisté po muži začali okamžitě pátrat a to i ve spolupráci s pražskými kolegy a potápěči HZS. V nočních hodinách se ale muže nepodařilo nalézt.

Ve vozidle spolu s řidičem cestovaly dvě ženy 22 a 32 let, těm se při nárazu naštěstí nic nestalo. Ženy uvedly, že muže znají krátce a neznají ani jeho příjmení.

I dnešního dne pokračovali policisté v pátrání po neztotožněném řidiči a to za výpomoci policistů Poříčního oddělení Slapy, kteří propátrávali vodní hladinu a tok Berounky. Řidiče se nepodařilo nalézt, s největší pravděpodobností se tedy z vody vynořil a z místa utekl.

Policisté nyní pátrají po totožnosti řidiče a důvodu, proč se před nimi dal na útěk.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
26. března 2022

vytisknout  e-mailem