Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policistu neuplatil

MLADOBOLESLAVSKO- Muži nyní hrozí šest let za mřížemi. 

Ze zločinů Podplácení a Násilí proti úřední osobě byl dne 28. října tohoto roku obviněn sedmačtyřicetiletý muž, který se pokusil uplatit policistu Obvodního oddělení Benátky nad Jizerou.

K uvedené události došlo v sobotu 27. října 2018 dvacet minut po poledni v obci Benátky nad Jizerou v ulici Bratří Bendů.

V této chvíli již obviněný muž způsobil dopravní nehodu pod vlivem alkoholu, kdy se svým osobním vozem Škoda Fabia narazil do osobního vozidla Renault Laguna, které řídil policista, který nebyl zrovna ve službě.

Opilý řidič nabídl opakovaně úplatek 100 EUR policistovi poté, co se mu prokázal služebním průkazem s tím, že nebudou na místo volat policii ČR. Ten úplatek odmítl a opilému řidiči sdělil, že na místo jede policejní hlídka. Agresivní muž se v té chvíli pokusil policistu fyzicky napadnout, načež policista za použití donucovacích prostředků muže zajistil a to až do příjezdu policejní hlídky.

Za zločiny Podplácení a Násilí proti úřední osobě hrozí obviněnému muži v případě prokázání viny až šestiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
29. října 2018

vytisknout  e-mailem