Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policistu napadl a vyhrožoval mu

MOST - Před tím napadl přítelkyni, vyhrožoval i rodině policisty; Ve vozíku měl lapka zboží za více než dvacet tisíc korun. 

Napadl přítelkyni, zaútočil  i na policisty
V policejní cele skončil 43letý muž z Litvínova. Ten měl v Litvínově v místě bydliště své přítelkyně napadnout přítomné policisty. Ty byli na místo vysláni na základě oznámení o napadení ženy. Muž se nejprve choval slušně, po chvíli však na slušné chování zapomněl. Poté co byl vyzván, aby opustil byt ženy, kterou měl napadnout, tak měl nečekaně udeřit zakročujícího policistu oběma rukama do oblasti hrudníku. Policisté proti němu užili donucovací prostředky, i poté muž kladl stále aktivní odpor proti zasahujícím policistům a stejného policistu měl kopnout. Při tom měl policistovi a jeho rodině vyhrožovat újmou na zdraví. Ke zranění osob nedošlo. Muž měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Vyšetřovatel ho nyní obvinil z přečinů násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Za tato jednání může soud uložit až čtyřletý trest odnětí svobody.

Lapka měl plný vozík zboží, za které nezaplatil
Drzost některých zlodějů nezná mezí. Neznámý pachatel v jednom mosteckém supermarketu hodlal udělat velký nákup, za který však nechtěl platit. Do vozíku si naložil různé druhy alkoholu, oděvy a další věci, vše za více jak dvacet tisíc korun. Posléze prodejnu opustil, aniž by za zboží zaplatil. Na parkovišti lup zanechal poté, co zjistil, že je v hledáčku pracovníků ostrahy. Zajištěné zboží bylo vráceno zpět do prodejny. Po pachateli nyní pátrají policisté obvodního oddělení v Mostě, kteří se případem trestného činu krádeže zabývají.  

Dítě zameškalo přes 600 hodin, matka byla obviněna
Z přečinu ohrožování výchovy dítěte čelí obvinění 36letá žena z Mostu. Ta řádně nedbala na výchovu a nedohlížela na pravidelnou školní docházku svého nezletilého dítěte, které v minulém školním roce mělo zameškat více než 600 hodin, které mělo neomluvené. Trestného činu se žena dopustila opětovně, předloni byla Mostečanka za stejný přečin odsouzena k podmíněnému trestu. Za toto jednání jí nyní hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let.

nprap. Ludmila Světláková
Most 21. ledna 2020

vytisknout  e-mailem