Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policistovi naslouchali předškoláci, školáci, učni a senioři

HRADECKO – Preventivní přednášky  

01Ve dnech 16., 18. a 19. dubna 2012 policista z Preventivně informační skupiny Hradec Králové realizoval 10 preventivních přednášek, při kterých mu naslouchalo bez deseti 300 posluchačů. Policista hovořil k žákům mateřských škol, základních škol, odborného učiliště, ale i k občanům místní části Malšovice Hradec Králové, kteří se zúčastnili tradičního setkání seniorů. Kromě setkání právě se seniory se všechny přednášky udály v Preventivně informačním centru hradecké policie.

V pondělí 16. dubna 2012 přivítal policista v centru žáky 2. třídy Základní školy Nový Hradec Králové. Dětem policista povídal informace o tom jak se bezpečně chovat při nálezu různých předmětů, při oslovení cizím člověkem, nebo při pohybu v okolí vozovek.
Na stejné téma včetně základních informací o Policii ČR hovořil preventista i k žákům Mateřské školy Klíček Hradce Králové, kteří hradeckou policii navštívili hned poté. Malí předškoláci dále od policisty dostali reflexní vestičky oddělení BESIP, které budou používat při školních procházkách. Vestičky jsou do mateřských škol distribuovány v rámci kampaně Ministerstva dopravy České republiky s názvem „Jsme vidět!“.
Po obědě téhož dne do centra zavítala skupina žáků Odborného učiliště Hradec Králové, ul. 17. listopadu. Další dvě skupiny učňů dorazily dále ve středu a ve čtvrtek. Pondělní skupina žáků vyslechla informace o Policii České republiky a šikaně. K dalším dvěma skupinám policista přednášel informace o trestní odpovědnosti, trestné činnosti mládeže a chování v krizových situacích.

Ve středu hradeckou policii navštívili žáci osmé třídy Základní školy Smiřice. Osmáci vyslechli důležité informace o trestní odpovědnosti, ale především doporučení a rady jak se zachovat v různých situacích, například při využívání institutu nutné obrany. Hovořeno bylo rovněž i o trestné činnosti mládeže.
Osmáky ze Smiřic chvíli po desáté hodině vystřídali žáci Mateřské školy Věkoše Hradec Králové. Malí předškoláci do centra dorazili tak já má být a všichni zářili v reflexních vestách oddělení BESIP. Dětem policista povídal informace o tom, jak se bezpečně pohybovat venku na hřišti, nebo při pohybu v okolí vozovek.
Ve středu odpoledne policista vyrazil na tradiční setkání seniorů, jehož organizace se chopila Komise místní samosprávy Malšovice města Hradec Králové.  V prostorách restaurace Tenisového areálu LTC Hradec Králové  policista přednášel k téměř 80 posluchačům. Přítomným policista sdělil důležité informace o trestné činnosti ohrožující seniory, a dále především rady jak těmto negativním událostem předcházet a minimalizovat škody.

Ve čtvrtek 19. dubna 2012 na hradeckou policii zavítali v rámci výletu žáci prvních a druhých tříd Základní školy Holice, ul. Komenského. Tito si při dvou přednáškách vyslechli informace o Policii České republiky a bezpečném chování. Z centra si na památku odnášeli „policejní kartičku“ s razítkem mladého detektiva a otiskem svého prstu. Po přednášce v Preventivně informačním centru žáci navštívili i obvodní oddělení, jehož prostory si se zájmem prohlédli. Děti z Holic se dále v průběhu dopoledne zúčastnili dvou ukázek hradeckých psovodů.
V průběhu dopoledne dne 19. dubna 2012 se v prostoru areálu Oddělení služební kynologie skupiny základních kynologických činností Hradec Králové udály dvě ukázky činnosti služebních psů. Dovednosti čtyřnohých ochránců zákona zhlédlo přes 200 malých dětí. Za hradeckými psovody dorazili žáci Základní školy Holice, Mateřské školy Třebechovická Hradec Králové a Mateřské školy Klíček Hradec Králové. Divákům a to včetně pedagogického personálu se ukázky velmi líbily. 


Fotogalerie ke zhlédnutí zde…

Fotogalerie z ukázek hradeckých psovodů dětem ke zhlédnutí zde…

Více preventivních informací na úseku silničního provozu nejdete na www.i-besip.cz

Více o kampani zaměřené na distribuci reflexních vest do mateřských škol naleznete ne www.jsmevidet.cz

Preventivní informace o trestné činnosti ohrožující seniory naleznete zde…

Čtěte také:
Mezi školáky v Dětenicích - článek o preventivní akci na Jičínsku
Základní škola Vrchlabí – článek o preventivní akci na Trutnovsku
Policistka za prvňáčky v Josefově - článek o preventivní akci na Náchodsku


nprap. Jan Čížkovský
20. dubna 2012
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem