Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zvýší dohled nad BESIP

O velikonocích hlavně pozor na ALKOHOL za volantem!!!! 

Silnice pod dohledem policistů
 
      Již v pátek, 6. dubna 2012, začnou na silnicích v rámci České republiky dopravně bezpečností akce, při kterých policisté budou dohlížet ve zvýšené míře na bezpečnost a plynulost v silničním provozu a tyto potrvají po celé velikonoční svátky.
    Ani náš region Rakovnicka nebude tomuto ušetřen. Policisté z dopravního inspektorátu budou ve spolupráci s kolegy z obvodních oddělení vyrážet do terénu a kontrolovat řidiče a jejich plechové miláčky. Velký zřetel a především zájem policistů bude na požití alkoholových nápojů či omamných a psychotropních látek před nebo během jízdy. Velikonoce jsou již tradičně právě spojovány s nadměrným požíváním alkoholu, a proto si na hříšníky, kteří takto usednou za volant, policisté „posvítí“. Dalším důvodem pro zvýšený počet hlídek a dohledem, je větší nárůst řidičů na pozemních komunikacích. O svátky se stávají účastníky silničního provozu i tzv. sváteční jezdci, kteří během roku vyjedou pouze několikráte. Převážně se jedná o seniory. Policisté tak chtějí předejít nárůstu dopravních nehod a jejich případných následků, během svátků jara.
    Proto řidiči, uveďte svá vozidla do správného technického stavu, zkontrolujte si své doklady pro řízení a HLAVNĚ neusedejte za volant pod vlivem alkoholu. Požádejte o odvoz jinou osobu, zavolejte si taxislužbu nebo vyčkejte, až vystřízlivíte a budete si jisti, že v případě silniční kontroly, byste „nenadýchali“. Zbytečně byste tak riskovali své řidičské průkazy a další postihy.

nprap. Jana Žáčková

5. dubna 2012

vytisknout  e-mailem