Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté zkontrolovali desítky chat

ZLÍNSKO: Majitelé by neměli šetřit na kvalitním zabezpečení.  

Několik desítek chat a rekreačních objektů zkontrolovali během pondělního dopoledne policisté v okolí Luhačovic. Stalo se tak z preventivních důvodů, neboť v tomto období majitelé většinu chat tzv. zazimují a vrací se do nich až na jaře. Policisté a policistky z obvodního oddělení v Luhačovicích, pohotovostního a eskortního oddělení, preventivně informačního oddělení a v neposlední řadě policejní kynologové a příslušníci jízdní policie na koních, ti všichni kontrolovali zabezpečení chat kolem Luhačovické přehrady, nad obcemi Horní Lhota a Dolní Lhota a nedaleko Ludkovic či Březůvek. Ani v jednom případě jsme nezjistili žádné násilné vniknutí či poškození objektu.
O tom, jak důležité je kvalitní zabezpečení rekreačních objektů, napovídají i statistické údaje z letošního roku. Jen na Zlínsku bylo do dnešního dne policistům oznámeno na sedm desítek vloupání do chat. Majitelé by tedy neměli šetřit na zabezpečení. Pevné mříže na všech dveřích a oknech by měly být samozřejmostí, ale kdo chce zloděje opravdu odradit, měl by po konzultaci s odborníkem investovat také do elektronického zabezpečení a bezpečnostních kamer.
Preventivní akce se zaměřením na chaty a jiné rekreační objekty provádí policisté napříč celým Zlínskem v průběhu celého roku. Ta pondělní v okolí Luhačovic rozhodně nepatřila mezi ty poslední, neboť budeme v chatových oblastech působit i během zimy.
 chaty2.JPG

chaty5.JPG

 

21. října 2013, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem