Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté zjišťují okolnosti utonutí ženy na Brněnské přehradě

Aktualizace 26. června: Policistům už se přihlásili svědkové ze záznamu. 

Policisté už znají totožnost svědků zachycených na kamerovém záznamu. Děkujeme veřejnosti i médiím za pomoc při objasňování tohoto případu.

por. David Chaloupka, 26.června 2023

V neděli dopoledne zasahovali policisté u hráze Brněnské přehrady. Náhodní kolemjdoucí totiž na hladině spatřili nehybné tělo starší ženy. Z vody ji pak museli vyzvednout policejní potápěči. Podle osobních věcí se podařilo nalezenou ženu zakrátko ztotožnit. Podle informací, které mají nyní policisté k dispozici, nic nenasvědčuje tomu, že by zemřela násilnou smrtí. Žena dle předběžných výsledků pitvy utonula.

Prostor hráze, která se nachází nedaleko místa nálezu těla, je snímán kamerou. Ta zachytila i utonulou ženu krátce před tím, než se ocitla ve vodě, jak prochází u břehu po kamenné římse. Ze záběru však po chvilce odchází. Její další pohyb zřejmě sledovali svědci procházející po komunikaci vedoucí přes hráz. Na záznamu totiž ukazují směrem, kam žena odešla. Jejich důležité svědectví by mohlo kriminalistům pomoci objasnit to, co se následně dělo mimo dosah kamery a odkud se žena do vody dostala. Žádáme je tedy proto, aby se přihlásili policistům na lince 158.

por. David Chaloupka, 22. června 2023

vytisknout  e-mailem