Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policisté zavítali na zátěžový kurz středoškoláků

Strakonice - Těžkooděnci studenty překvapili. 

Ve čtvrtek 2. září 2021 navštívili strakoničtí policisté kurz studentů střední školy TRIVIS Vodňany, který škola pořádá na Nové Louce nedaleko Albrechtic u Týna nad Vltavou. „Kurz je určen pro studenty 1. ročníků a je zařazen právě na první týden nového školního roku, aby se žáci vzájemně poznali a vytvořili se nové kolektivy.  Studenty škola připravuje na budoucí povolání v oblasti veřejné správy, a proto se snažíme svým studentům přiblížit mimo jiné práci složek IZS a tedy i Policie ČR a praktické ukázky jsou nejen pro studenty vždy velkým zpestřením, ale hlavně největším přínosem.“ dodává jeden z pedagogů Mgr. Jaroslav David.

Čtvrtek 2. září 2021 na turisticko-branném kurzu patřil družstvu pořádkové jednotky Územního odboru policie Strakonice a dopravní službě z Územního odboru policie Písek.  

Velitel družstva nprap. Jiří Trojan studenty seznámil s úkoly pořádkové jednotky, o nezbytnosti její existence a využití v rámci policie, např. nasazení pořádkové jednotky při opatřeních vyžadujících nasazení většího počtu sil a prostředků, při konání demonstrací, sportovních akcí, při kterých dochází k narušení veřejného pořádku, ale také v rámci pátrání po osobách.  Studenti viděli výstroj těžkooděnců, protiúderové komplety vyrobené z moderních materiálů poskytující i balistickou ochranu. Policisté předvedli praktickou ukázku zásahu proti agresivní osobě. Krátká ukázka secvičených těžkooděnců vzbudila respekt všech přihlížejících. Písečtí dopravní policisté studenty zase seznámili s prací dopravní služby, s nehodovostí a dopravními zákony.

A protože mnozí ze studentů mají již jasnou volbu svého povolání – stát se policistou, zodpověděli jim policisté také otázky týkající se přijetí nových uchazečů k Policii ČR a policejní práce na různých odděleních. Zároveň studenty pozvali na policejní workshop pro veřejnost konaný dne 14. října 2021 od 14 hodin do sportovního areálu STARZ ve Strakonicích, kde si všichni zájemci o práci u policie mohou vyzkoušet fyzické testy, které jsou jednou z podmínek pro přijetí nových uchazečů. Úspěšní obdrží certifikát o splnění fyzických testů, který bude mít platnost po dobu jednoho roku.

Por. Mgr. Jaromíra Nováková

6. září 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem