Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté zasahovali před fotbalovým utkáním

ZLÍNSKO: 13 fanoušků se na zápas nepodívalo. 

V sobotu odpoledne proběhlo fotbalové utkání mezi Zlínem a Slováckem v nejvyšší soutěži. Na základě zkušeností z posledních střetnutí byl zápas vyhodnocen jako rizikový. Z těchto důvodů více než sto policistů dohlíželo na veřejný pořádek a dopravní situaci v krajském městě.

Nejdříve policisté doprovázeli místní fanoušky při pochodu od Velkého kina směrem na Letnou. Pochod proběhl poklidně. Po celou dobu s fanoušky komunikovali policisté antikonfliktního týmu. V některých úsecích policisté zastavili i dopravu, aby téměř sto padesát domácích fanoušků mohlo poklidně projít městem.

Dalším úkolem policistů před zahájením zápasu bylo zajištění pořádku při příjezdu téměř čtyř set hostujících fandů ze Slovácka, kteří přijeli autobusy. Policisté tak oddělovali tyto dvě znepřátelené skupiny fandů. Tuto situaci zvládli a díky tomu tak nedošlo k větším konfliktům v ulicích před stadionem.  Na samotné utkání se však nepodívalo celkem třináct fanoušků především z řad hostů. Z toho dvanáct fandů bylo zajištěno za přestupky proti veřejnému pořádku, kdy osm z nich se snažilo pronést pyrotechniku do prostoru stadionu. Třináctý fanoušek z řad domácích se dopustil přečinu výtržnictví s až dvouletou trestní sazbou, neboť se odhaloval na veřejnosti.

Zápasu přihlíželo 5646 fandů, z nichž 394 fandilo v sektoru hostí. V průběhu samotného utkání nedošlo k žádným větším komplikacím ze strany fanoušků. Policisté tak nemuseli v prostorách stadionu zasahovat.

Po ukončení zápasu, který skončil porážkou hostujícího klubu, opět policisté doprovodili fanoušky Slovácka zpět k jejich autobusům, což se obešlo bez komplikací. Zlínští fanoušci se poklidně rozešli zpět do svých domovů.      

 

9. listopadu 2015, nprap. Mgr. Lucie Javoříková

 

 

Odkazy do noveho okna

Zlín - Slovácko1

Zlín - Slovácko1 

Detailní náhled

Zlín - Slovácko2

Zlín - Slovácko2 

Detailní náhled

Zlín - Slovácko3

Zlín - Slovácko3 

Detailní náhled

Zlín - Slovácko4

Zlín - Slovácko4 

Detailní náhled

Zlín - Slovácko5

Zlín - Slovácko5 

Detailní náhled

Zlín - Slovácko6

Zlín - Slovácko6 

Detailní náhled

Zlín - Slovácko7

Zlín - Slovácko7 

Detailní náhled

Zlín - Slovácko8

Zlín - Slovácko8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem