Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policisté zakázali Ukrajinci pobyt na 10 let

Policistům Oblastního ředitelství v Hradci Králové se během pátku podařilo lapit dva Ukrajince, kterým policisté uložili správní vyhoštění a muže, který řídil vozidlo i přesto, že není držitelem řidičského oprávnění.  

      Policisté z inspektorátu cizinecké policie Náchod v pátek v ranních hodinách kontrolovali řidiče v Otovicích, který jel s osobním vozem Mazda. Zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění k řízení motorových vozidel. Této osobě byl v květnu tohoto roku uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel až do října roku 2009.
     V pátek policisté zajistili osobu, která pobývala na území České republiky neoprávněně, jelikož neměla platné vízum. V  odpoledních hodinách bylo Ukrajinci uloženo správní vyhoštění z území České republiky na dobu 2 let a uložena bloková pokuta ve výši 1 000,- Kč. V pátek také policisté chytili osobu, která měla zamítnut vstup do schengenského prostoru do 23. 8. 2009. Cizinec tedy na našem území pobýval neoprávněně. Policisté muže dopadli v pátek když se pokoušel vrátit zpět na Ukrajinu. Cizinecká policie v Hradci Králové mu v  udělila správní vyhoštění na dobu 10 let a uložila mu blokovou pokutu 3 000,- Kč. Cizince umístili do Záchytného zařízení cizinců.
 
 
nprap. Bc. Radka Mašková
tisková mluvčí
 

vytisknout  e-mailem