Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kriminalisté zajistili 100 000 ks tablet s obsahem pseudoefedrinu

BRNO: Trojce skončila v rukou policistů. 

Brněnští kriminalisté z 3. oddělení, z tzv. Toxi týmu mají za sebou velký kus práce. Podařilo se jim rozkrýt tříčlennou skupinu, která se věnovala dovozu a distribuci léků s obsahem pseudoefedrinu, které sloužily k výrobě metamfetaminu- pervitinu.

Léky dvaadvaceti letý muž obstarával v Polsku a do České republiky je dovážel na střídačku se svým pětadvacetiletým komplicem. Kriminalisté zjistili, že léky prodávali převážně na území města Brna a inkasovali za ně finanční hotovost nebo již vyrobený pervitin, s jehož užíváním mají všichni tři zkušenost.  Podezřelá žena, která připravovala léky na předávání koncovým zájemcům, uvedla, že pervitin užívá rekreačně což je tak jednou za měsíc.

Závoz prováděli jeden krát za tři týdny a zboží přechovávali na Šlapanicku, kde byli minulý týden kriminalisty a policisty ze Zásahové jednotky  Krajského ředitelství policie Jmk zadržení při vykládání dodávky léčiv do garáže rodinného domu. V garáži a v dodávkovém vozidle se nacházelo celkem 56 ks nerozbalených papírových krabic s nápisem CIRRUS 5mg/120mg.

Policistům se podařilo zajistit celkem 7056 krabiček těchto léčiv, které obsahují bezmála 100 000 ks  tablet léků CIRRUS, ze kterých by se dalo vyrobit 10 kg pervitinu, který by mohli prodat až za deset milionů korun.

Všichni nyní čelí obvinění z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy za které jim může hrozit až deset let za mřížemi.  Dva členové skupiny čekají na soud ve vazbě, obviněná žena je stíhána na svobodě

nprap. Petra Hrůzová, 21.listopadu 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem