Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zahájili sezónu

Praha venkov - Východ – Policisté spustili na vodu služební plavidlo. 

V letošním roce policisté z Prahy venkov – Východ zahájili sezónu na vodě. Ve středu 6. června 2018, po zimní údržbě a několika měsíčním zazimování, převezli policisté Obvodního oddělení Brandýs nad Labem služební plavidlo do loděnice veslařského klubu, kde ji spustili na vodní hladinu řeky Labe.

Loď využijí policisté ke kontrolám rybářů. Dohlédnou na dodržování ustanovení rybářského řádu, zda například nedochází k chytání ryb v době, kdy je to zakázané. Zároveň jejich úkolem bude také kontrola dodržování pravidel plavebního řádu a zajišťování bezpečnosti všech účastníků plavebního provozu na řece. Provádět budou také jako i v uplynulých letech dohled na veřejný pořádek u vodních ploch. Zda nejsou porušovány vyhlášky měst a obcí. Pomocí lodě budou kontrolovat vůdce malých plavidel (řidiče lodí), zda mají příslušná oprávnění k řízení, povinnou výbavu na lodi, lodní osvědčení (technický průkaz). Zaměřovat se budou také například na to, zda „řidiči“ neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek, neboť na vodě platí v tomto ohledu stejná pravidla jako na silnici.

Služební plavidlo Hellwig V 585 bude využíváno zejména v teritoriu úseku Prahy venkov – Východ, ale v případě potřeby i dále.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
6.6. 2018

vytisknout  e-mailem