Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zadrželi podezřelé z loupeže hodinu po činu

BENEŠOVSKO - Teď mohou skončit až na 10 let ve vězení 

Skvělou a rychlou práci odvedli policisté Obvodního oddělení Vlašim, Oddělení hlídkové služby Benešov spolu s policejními kynology, kterým se podařilo za hodinu vypátrat a zadržet podezřelé z loupeže v prodejně potravin v Chotýšanech na Benešovsku.

Asi půl hodiny před půlnocí dne 2. května 2022 vstoupili do prodejny potravin dva muži. Před vstupem dovnitř si zamaskovali obličej. Uvnitř prodejny následně jeden z mužů nastříkal prodejci pepřový sprej do obličeje, druhého prodejce následně donutili vydat finanční hotovost ve výši 3 tisíce korun.
Jeden z podezřelých navíc v ruce držel blíže neurčenou krátkou střelnou zbraň, se kterou na prodejce mířil. Poté co jim byla finanční hotovost vydána, dali se oba muži na útěk. Jednoho z nich ještě prodejce pronásledoval a zachytil, ten mu ale znovu nastříkal pepřový sprej do obličeje a utekl.

Policisté okamžitě po oznámení celé události rozjeli pátrací akci a podařilo se jim velmi rychle zjistit i pravděpodobnou totožnost jednoho z podezřelých. Toho následně i vypátrali a zadrželi. Tento 28letý muž policistům navíc nadýchal 3,5 promile alkoholu.

O několik málo minut později policisté dopadli i druhého- 30letého muže i jeho zadrželi.

Hned druhý den kriminalisté oba muže obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za což v případě prokázání viny a odsouzení hrozí oběma až 10letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
5. května 2022

vytisknout  e-mailem