Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zadrželi pachatele přímo při krádeži

KLADENSKO – Další úspěch služebního psa, který vypátral jednoho z ukrytých pachatelů. 

V nočních hodinách dne 9. dubna 2019 v rámci výkonu služby policisté obvodního oddělení Zlonice zaznamenali zaparkované vozidlo a dvě podezřelé osoby, které manipulovaly s dřevěnými deskami na staveništi silničního obchvatu v katastru Slaný – Trpoměchy.

Po příjezdu policejní hlídky na místo, se dal jeden z mužů na útěk.  Z těchto důvodů byl před třiadvacátou hodinou na staveniště vyžádán i služební pes. Policisté vyzvali podezřelou osobu k prokázání totožnosti a podání vysvětlení tohoto protiprávního jednání. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým je pětatřicetiletý muž, který byl v minulosti již odsouzen za majetkovou trestnou činnost.

Přivolaná policistka ze skupiny kynologie po příjezdu na místo činu a po zjištění prvotních informací se vydala do terénu s tříletým služebním psem Hakimem, který ihned zachytil pachovou stopu na pozemní komunikaci a cestou přes staveniště se vydal směrem k zahrádkářským koloniím. Na křížení cest v kolonii pes vyrazil po pěšině a po několika metrech v křovinatém porostu vypátral ukrytého muže. Dalším šetřením bylo zjištěno, že tímto podezřelým pachatelem je devětatřicetiletý muž, který má taktéž bohatou trestnou minulost.

Policisté oba podezřelé pachatele zadrželi a převezli na policejní služebnu obvodního oddělení Slaný, kde byly provedeny prvotní procesní úkony a poté byla provedena eskorta do policejních cel. Dne 10. dubna 2019 policisté sdělili oběma mužům podezření z trestného činu krádeže ve spolupachatelství. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že mladší z podezřelých řídil na místo činu osobní vozidlo, ačkoliv je nyní v zákazu řízení a za tento skutek je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

12. dubna 2019

vytisknout  e-mailem