Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté zadrželi pachatele do 30 minut

Jedenáct mladistvých bylo pod vlivem, Podnapilý muž střílel a další zprávy z Bruntálska 

Poškodil oplocení zámeckého parku
Bruntálští policisté šetří případ, kdy neznámý pachatel dne 7.9.2009 v nočních hodinách z ulice Dukelské v Bruntále poškodil část dřevěného oplocení zámeckého parku. Na základě dodatečného vyčíslení škody byl případ překvalifikován na trestný čin výtržnictví a poškozování cizí věci. Byly zahájeny úkony v trestním řízení. Jednáním pachatele vznikla škoda ve výši okolo 8 tisíc Kč.
 
Odnesl si dvacetimetrový měděný kabel
V době od 4.9.2009 do 10.9.2009 neznámý pachatel překonal dřevěné oplocení ( vysoké okolo 150 m) u rekreační chalupy v obci Jindřichov ve Slezsku. Zde následně ve dveřích uzamčené dřevěné kůlny udělal ve spodní části otvor o velikosti přibližně 40x50 cm, kterým vnikl dovnitř. Z kůlny si odnesl elektrický přívodní měděný kabel s oběma koncovkami a plastový barel o objemu 50 l. Majiteli vznikla škoda poškozením dveří ve výši 500 Kč a odcizením věcí 7 tisíc Kč.
  
Dopadení dvou mladíků z Krnova
V krátké době policisté objasnili případ krádeže vloupáním
Dne 11.9.2009 bylo zahájeno trestní stíhání dvou mladíků ve věku okolo 20let z trestného činu krádež ve formě spolupachatelství a trestného činu poškozování cizí věci.
Skutku se dle obvinění měli mladíci dopustit v nočních hodinách 4.9.2009 v restauraci na ulici Bruntálská v Krnově. Jeden z nich se snažil odvrátit pozornost přítomného personálu a hostů v restaurace a druhý vnikl do kanceláře v prvním poschodí restaurace. Odcizil finanční hotovost ve výši 18 tisíc Kč a poškodil trezor. Svým jednáním způsobili majiteli škodu ve výši okolo 25 tisíc Kč. Trestní stíhání obou obviněných je vedeno na svobodě.
 
Před jízdou se napil
Krnovskou policejní hlídkou byl dne 9.9.2009 ve 23,30 hodin na ulici Říční okruh v Krnově   zastaven a kontrolován řidič ve věku okolo 30let jedoucí s vozidlem Škoda Felícia . Při dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 2.64 promile alkoholu. O dva dny později mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
Převozy na záchytky - podnapilý střílel poplašnou pistolí
V průběhu víkendu policisté řešili hned několik případů agresivního chování občanů, kteří byli pod vlivem alkoholu a skončili na záchytné stanici v Opavě. Dva případy byly na hornobenešovsku a jeden na rýmařovsku.
            - v sobotu 12.9.2009 v odpoledních hodinách v Rázové střílel 60letý muž v silně podnapilém stavu z poplašné pistole. Mířil na projíždějící vozidla a kolemjdoucí. Přivolaní policisté muže zajistili a naměřili mu 2,13 promile alkoholu v dechu.
            - kolem 22.00 hodiny dne 12.9.2009 v Horní Moravici rozbil 35letý muž okno vozidla Citroen a slovně napadal 42letou ženu. Po příjezdu policistů ve slovním napadání poškozené pokračoval a tak byl zajištěn. Naměřili mu 2,22 promile v dechu. Způsobená škoda činí 3 tisíce Kč.
 
Jedenáct mladistvých pilo
Při preventivně bezpečnostní akci policisté zjistili, že jedenáct mladistvých osob pilo alkohol.
V době od 11. do 12.9.2009 policisté provedli akci zaměřenou na podávání alkoholických nápojů mládeži, které se zúčastnilo 17 policistů pořádkové, dopravní policie a psovodi. Byly zkontrolovány bary, diskotéky a restaurace v Břidličné, Rýmařově a v Horním Městě. V jedenácti případech policisté zjistili požití alkoholu. Ve většině případů se jednalo o mladé dívky, jeden chlapec nadýchal dokonce 1,32 promile alkoholu.
  
Policisté chytili pachatele do půl hodiny po vloupání
Bruntálští policisté chytili v neděli 13.9.2009 pachatele do půl hodiny po vloupání.
Policejní psovod se služebním psem Christianem vypátral tašku s odcizenými cigaretami, vypracoval stopu a určil směr, kterým pachatel krádeže utekl. Bruntálští policisté ho zadrželi do půl hodiny po vloupání do prodejny. 23letý muž se přiznal ještě k další trestné činnosti a policistům vydal odcizený opasek i peněženku.
Policejní komisař ho ještě téhož dne obvinil z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci. Těch se měl dopustit tím, že v obou případech v Bruntále za pomocí kleští přestřihl mříže na budově prodejny na náměstí Míru a rozbil okno. Vnikl dovnitř a do přinesené černé cestovní tašky si naskládal 44 kartonů cigaret různých značek. Vzal také plátěnou peněženku a opasek.   Dne 31.8.2009 stejným způsobem vnikl do herny a restaurace na ulici Cihelní. Zde poškodil tři výherní automaty a z regálu a chladících boxů restaurace vzal energetické nápoje, alkohol, bagety a různé cigarety.
Svým jednáním způsobil majitelům škodu ve výši nejméně 82 tisíc Kč. Zajištěné cigarety, opasek i peněženka byly vráceny majiteli.
Trestní stíhání je vedeno na svobodě a pachateli hrozí trest odnětí svobody až výše tří let.
                                                                               
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 
 
 

vytisknout  e-mailem