Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté zadrželi opilý milenecký pár

TRUTNOVSKO - Přivolal policisty a sám skončil v poutech. 

Policejní komisař minulé úterý zahájil úkony trestního stíhání proti šestadvacetileté ženě a jejímu šestatřicetiletému příteli pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, výtržnictví a z přečinu poškození cizí věci.

Hyundaislužební HyundaiObviněný muž v pondělí vpodvečer na linku 158 oznámil nevhodné chování jeho přítelkyně v jednom úpickém baru. Přivolaní policisté si po příjezdu vzali ženu stranou a snažili se od ní zjistit, co se tam stalo. Ona však mluvila nesrozumitelně, pokřikovala a nevěnovala jim pozornost. V tom policisty začal fyzicky a slovně urážet oznamovatel, který i přes vyslovené zákonné výzvy v tomto jednání pokračoval. Z těchto důvodů ho policisté zadrželi a umístili do služebního vozidla. Po celou dobu kladl aktivní odpor a snažil se jejich zákrok zmařit. Ani jeho přítelkyně to policistům neulehčila, když ho začala bránit a policisty fyzicky a slovně napadala.
Z úst obou zadržených k policistům zaznělo i několik výhružek, které mimo jiné směřovaly i k jejich rodinným příslušníkům. Zadržený muž před eskortou poškodil služební vozidlo, čímž způsobil škodu téměř 50 tisíc korun.

Zasahující policisté k baru přivolali i své kolegy, kteří zadrželi i ženu a převezli jí na služebnu.

Provedené dechové zkoušky u obviněných ukázaly pozitivní hodnoty. Žena nadýchala 2,84 promile a muž 1,91 promile alkoholu v dechu.

Po lékařské prohlídce policisté muže umístili na noc do policejní cely a žena přespala na protialkoholní záchytné stanici.

Druhý den po provedení nezbytných úkonů byli oba ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě.

V případě prokázání viny jim hrozí až čtyřletý pobyt ve vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
15. 1. 2018, 12:15

  

vytisknout  e-mailem