Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté zadrželi muže i s odcizeným kolem chvíli po krádeži

ZLÍNSKO: Recidivista už je ve vězení. 

Policisté zadrželi v úterý dopoledne ve Zlíně muže, který odcizil v ten den ráno ze sklepa jízdní kolo. Jedná se o recidivistu, který má v rejstříku trestů několik záznamů. Zlínští kriminalisté muži sdělili podezření z krádeže a včera odpoledne ho předali na základě rozhodnutí soudu do věznice, kde si bude odpykávat trest za jinou trestnou činnost.

Oznámení o krádeži jízdního kola ze sklepních prostor bytového domu ve Zlíně přijali policisté z operačního střediska na lince 158 v úterý v osm hodin ráno. Informaci o krádeži i s popisem jízdního kola ihned předali hlídkám v terénu. Kolem půl desáté dopoledne hlídka krajských dopravních policistů muže i s kolem vypátrala v ulicích Zlína. Muž se před nimi nejprve schovával v křoví, následně utekl a kolo nechal a místě. Policisté ho dostihli a zadrželi. Zlínští kriminalisté ve středu šestatřicetiletému muži ze Zlína sdělili podezření z pokračujícího přečinu krádež. Policisté zjistili, že muž má navíc na svědomí i dvě krádeže zboží v prodejnách drogerie. Vloni v prosinci odcizil v drogerii holicí strojek, žiletky, deodorant a parfém za téměř 2 tisíce korun a letos v lednu vzal z prodejny drogerie elektrické zubní kartáčky, čímž způsobil škodu přesahující 3 tisíce korun.

Šestatřicetiletý muž má v rejstříku trestů už 17 záznamů, kdy byl trestaný především za majetkovou trestnou činnost, za kterou je v současné době v podmínce, proto ho včera soudce poslal rovnou do výkonu trestu. Z vězení se naposledy vrátil vloni v srpnu. Za krádeže mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Pánské horské jízdní kolo v hodnotě bezmála 30 tisíc korun, které je zcela v pořádku, kriminalisté dnes předají zpět majiteli.

7. února 2020, mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem