Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté zadrželi mladíka, který podváděl seniory. Některé znal z minulosti.

KRÁLOVÉHRADECKO - Hrozí mu až 5letý pobyt za mřížemi. 

Z přečinu podvodu  a z krádeže byl v těchto dnech obviněn 19letý mladík z Hradce Králové. Policisté mu kladou za vinu, že podvedl několik důvěřivců, které navíc připravil i o peníze. O případu jsme Vás před časem informovali v článku: "Přílišná důvěřivost se skutečně nevyplácí".

Poškozený je tak například 69letý muž z Nového Hradce Králové, který policistům uvedl, že se stal zřejmě obětí podvodníka. Muži, kterého znal z minulosti v souvislosti se smlouvou na odběr elektrické energie, a který u jeho domku nečekaně koncem února zazvonil, totiž předal bez jakéhokoliv dokladu požadovanou „zálohu za odběr elektřiny“ ve výši 3 tisíce korun. Obviněný měl v březnu obdobně podvést i 67letou ženu, od které převzal finanční hotovost za smyšlený dluh na nájemném za elektroměr a za úpravu pojistné smlouvy k rodinnému domku, ve výši  téměř 5 tisíc korun. Další seniorka (86let) z Hradce Králové přišla zas o svazek klíčů a kovovou dózičku poté, co se k ní tento podvodník měl vloudit pod záminkou kontroly plynoměru. Na jeho návštěvu zřejmě nezapomenou ani starší manželé, kteří po jeho odchodu zjistili, že jim chybí 5 tisíc korun. K těm se pro změnu vnutil pod záminkou „kontroly praskání domovních zdí vlivem tlaku vodovodního potrubí". Některé případy naleznete v článku: "Přílišná důvěřivost se skutečně nevyplácí".

Obviněnému je dále kladeno za vinu, že začátkem dubna v Hradci Králové v domě, kam byl pozván na grilování, využil vhodné chvíle a z chodby odcizil náhradní klíčky od osobního vozidla zn. Škoda Octavia v hodnotě 120 tisíc korun, které za dva dny odcizil. Následně jej přes internetový portál nabídl k prodeji a téměř obratem prodal za částku 77 tisíc korun. Na základě vyhlášeného celostátního pátrání bylo odcizené vozidlo naštěstí nalezeno v součinnosti s pražskými kolegy v Praze.

K uvedenému jednání se obviněný přiznal a uvedl, že k činům jej dohnaly dluhy. Nyní mu hrozí až 5letý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Lenka Burýšková
Dne 27. června 2014 v 15:20

 

 

vytisknout  e-mailem