Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policisté zadrželi další zloděje řetízků

BRNO: Podezřelého mladíka pronásledoval policista, který se vracel ze služby domů na jízdním kole.  

Krádeže řetízků přímo z krku jsou v létě bohužel takřka na denním pořádku. I letos jsme o tomto problému veřejnost několikrát informovali a upozorňovali ženy, aby byly obezřetné. Policisté se intenzivně snaží uvedenou trestnou činnost eliminovat.

Například policista z Obvodního oddělení Brno-sever se v uplynulých dnech po skončení služby vydal na jízdním kole k domovu a v ulici Tkalcovské zaregistroval křik starší paní. V tom spatřil opodál i podezřelého mladíka, který z místa začal velice rychle utíkat. Běžel až k řece, kde se schoval pod lávku a osvěžoval se vodou. V tomto místě policista osobu zadržel a předal právě projíždějící hlídce. Z dalšího šetření vyplynulo, že osmnáctiletý mladík zezadu strhl zlatý řetízek v hodnotě patnáct set korun jednasedmdesátileté ženě. Policistům není muž zcela neznámý v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Nyní mu za přečin krádež může hrozit až tříletý pobyt za mřížemi.

I včera odpoledne se policistům z Oddělení hlídkové služby podařilo během bleskové pátrací akce zadržet dva mladíky, kteří v ulici Vídeňské strhli zlatý řetízek v hodnotě patnáct tisíc korun třiašedesátileté ženě. Také tato dvojice se obdobné trestné činnosti věnovala již v minulosti. Mladíci skončili v policejních celách a budou mít co vysvětlovat kriminalistům.

 Zvukový záznam:řetízky0908.mp3

 por. Andrea Straková, 9. srpna 2013

 

vytisknout  e-mailem