Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

JIHLAVSKO: Řidič ujel od dopravní nehody 

Jihlavští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při šetření dopravní nehody, ke které došlo včera na silnici mezi obcemi Šimanov a Hlávkov. Policisté žádají případné svědky střetu a dále řidiče vozidel, kteří úsekem projížděli a zaznamenali jízdu tmavého vozidla Audi Q7, aby se přihlásili na lince 158.

V pondělí 25. března jel v době přibližně patnáct minut po poledni neznámý řidič vozidla Audi ve směru k obci Hlávkov a narazil do před ním jedoucího automobilu Honda. Obě vozidla takto pokračovala ještě několik desítek metrů a následně byl automobil Honda vytlačen do silničního příkopu. Vozidlo Audi poté z místa dopravní nehody ujelo.  

Po přijetí oznámení o dopravní nehodě vyjeli policisté na místo a provedli šetření. Řidič vozidla Honda neutrpěl zranění, které by si vyžádalo okamžité lékařské vyšetření. Provedenou dechovou zkouškou u něho policisté požití alkoholu vyloučili. Místo nehody ohledali a zadokumentovali. Na vozidle Honda vznikla škoda přibližně za sto tisíc korun.

Provedeným šetření policisté zjistili, že s vozidlem Audi odjel řidič do obce Hlávkov, kde jej odstavil a odešel. Jednalo se o automobil Audi Q7 černé barvy.

Policisté by potřebovali, aby se přihlásili řidiči vozidel s palubními kamerami, kteří včera dotyčným úsekem silnice projížděli a jízdu vozidla Audi před nebo po dopravní nehodě kamera zachytila. Žádáme je, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté by také uvítali svědectví osob, které viděly nehodu, nebo řidiče vozidla Audi, a to jak při jízdě před nehodou, po ní nebo při jeho zastavení v obci Hlávkov.

Dopravní nehodu a veškeré její okolnosti policisté šetří.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
26. března 2024

vytisknout  e-mailem