Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

JIHLAVSKO: Platební kartu muž zneužil k placení v obchodech a čerpacích stanicích 

Jihlavští policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při objasňování případu, ke které došlo v druhé polovině listopadu.

Ve středu 18. listopadu v časných ranních hodinách mladý muž pravděpodobně ztratil v Pávově svoji peněženku. Měl v ní uloženou finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu. Když muž zjistil, že mu peněženka chybí, začal ji všude hledat. Peněženku, jejíž ztráta ho stála téměř sedm tisíc korun, nikde nenašel a navíc zjistil, že byla zneužita jeho platební karta.

Případ muž oznámil na policii a policisté ho začali prověřovat. Zahájili úkony trestního řízení pro spáchání přečinu zatajení věci a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté zjistili, že ve středu 18. listopadu bylo s platební kartou opakovaně placeno bezkontaktně na čerpacích stanicích v Jihlavě, Telči a Třešti, a dále v jihlavském obchodním centru a v telčském obchodním domě. Majiteli tak zneužitím platební karty vznikla další škoda necelých 3 500 korun.

Policisté provedli šetření a zjistili, že platební kartu zneužil muž, kterého zachytily kamery. V jednom případě se v obchodě pohyboval v blízkosti tří mladých mužů, jejichž totožnost by policisté v zájmu objasnění případu také potřebovali znát.

Muž, který platební kartou platil, je pravděpodobně ve věku kolem dvaceti let, střední postavy. Má hnědé vlasy, které měl po stranách vystříhané velmi nakrátko. Na sobě měl mladý muž oblečenou bundu tmavé barvy, na které měl oblečenou vestu, jejích horní část byla světlejší hnědé barvy a dolní část byla černá.

Žádáme občany, kteří muže, který platební kartou platil, poznají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Uvítáme také, pokud se na policii přihlásí tři mladí muži, kteří se v jednom z obchodů, kde muž platební kartu zneužil, pohybovali v jeho blízkosti.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

9. prosince 2015

vytisknout  e-mailem