Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

HAVLÍČKOBRODSKO: Střet vozidla s motocyklistou 

Havlíčkobrodští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci v rámci šetření dopravní nehody, ke které došlo v neděli 1. října v katastru obce Habry. Potřebují, aby se přihlásili případní svědci dopravní nehody nebo řidiči, kteří místem projížděli bezprostředně před nebo po nehodě a mohli by tak poskytnout důležité informace k okolnostem dopravní nehody.

K dopravní nehodě došlo v neděli 1. října přibližně deset minut po páté hodině odpoledne na silnici I/38 mezi obcemi Kámen a Olšinky. Na základě dosavadního šetření policisté zjistili, že řidička osobního vozidla Peugeot strhla řízení, aby zabránila střetu s protijedoucím osobním vozidlem modré barvy, které předjíždělo kolonu vozidel ve směru od obce Kámen. Při úhybném manévru dostala řidička s vozidlem smyk, přejela do protisměru, kde došlo ke střetu s protijedoucím motocyklem Honda. Po střetu byla vozidla odhozena na svodidla. Řidič modrého osobního vozidla v jízdě pokračoval. Při dopravní nehodě došlo ke zranění obou řidičů. Dechové zkoušky byly u řidičů dopravní nehody negativní. Policisté provedli šetření, ohledání a zadokumentování. Vlivem dopravní nehody došlo k předběžně vyčíslené škodě za více než 180 tisíc korun. Dopravní nehodu policisté nadále šetří.  

Žádáme svědky dopravní nehody, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté se zároveň obracejí na řidiče, kteří místem projížděli a mají ve vozidle palubní kameru, která průběh dopravní nehody, případně situaci těsně před nebo po ní zaznamenala, také v tomto případě žádáme, aby se případný majitel kamerového záznamu přihlásil.

por. Ing. Michaela Lébrová, komisařka
2. října 2023

vytisknout  e-mailem