Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

TŘEBÍČSKO: Střet vozidla s cyklistkou 

Třebíčští kriminalisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci v rámci prověřování tragické dopravní nehody, ke které došlo minulý týden na silnici mezi obcemi Nárameč a Budišov. Potřebují, aby se přihlásili případní řidiči, kteří místem krátce před dopravní nehodou projížděli a mohli by tak poskytnout důležité informace k okolnostem, které nehodě přecházely. Uvítáme také, pokud by se přihlásil případný svědek střetu vozidla s cyklistkou. 

K dopravní nehodě došlo v pátek 13. ledna přibližně deset minut po půl sedmé ráno na silnici druhé třídy číslo 390 mezi obcemi Budišov a Nárameč, a to na úseku v lokalitě U božích muk. Cyklistka utrpěla velmi těžká zranění, kterým i přes veškerou snahu zdravotnické záchranné služby podlehla. 
Tragickou dopravní nehodu prověřují kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Na základě šetření zjistili, že  řidička osobního vozidla Škoda Octavia jela ve směru od Budišova a střetla se s cyklistkou jedoucí ve směru od obce Nárameč na elektrokole značky Cruisis E-Savela. 

Pro prověření veškerých okolností je důležité zjištění také situace, která tragické dopravní nehodě předcházela. Šetřením kriminalisté zjistili, že krátce před nehodou úsekem zřejmě projíždělo vozidlo. Obracíme se tudíž na osádku tohoto vozidla, ale i dalších automobilů, které po silnici mezi obcemi v tu dobu projížděli a všimli si vozidla Škoda Octavia nebo cyklistky na elektrokole, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Rovněž žádáme případné svědky, kteří dopravní nehodu viděli, aby kontaktovali policii.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
16. ledna 2023  

vytisknout  e-mailem