Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

JIHLAVSKO: Policisté se obracejí na řidiče vozidel s palubní kamerou 

Policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování dvou případů, ke kterým došlo včera v obci na Jihlavsku a Žďársku. Policisté se obracejí zejména na řidiče vozidel, kteří mají v automobilu palubní kameru a projížděli po silnici v úseku mezi obcemi Luka nad Jihlavou a Poděšín.

Jedná se o prověřování majetkové trestné činnosti. V obci nedaleko Luk nad Jihlavou odcizili neznámí pachatelé ve čtvrtek 9. července mezi pátou a šestou hodinou večer v domě finanční hotovost a z místa odjeli vozidlem. Po přijetí oznámení začali policisté případ prověřovat. Zjistili, že shodné osoby se již kolem čtvrté hodiny odpoledne pohybovaly v obci Poděšín, kde se chtěly dostat do domu, což se jim nepodařilo.  

Vzniklo tedy podezření, že se osoby mohly s vozidlem pohybovat po silnici mezi Poděšínem a Lukami nad Jihlavou, nelze vyloučit trasu vedoucí přes Polnou, Dobroutov nebo Stáj.

Policisté žádají, aby se na linku 158 přihlásili řidiči vozidel s palubní kamerou, kteří ve čtvrtek 9. července projížděli po silnici v úseku mezi obcemi Luka nad Jihlavou a Poděšín, v době mezi 15:30 a 17:00 hodinou, a situaci na vozovce zachytila kamera, jedná se o oba směry.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

10. července 2020  

vytisknout  e-mailem