Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Policisté žádají veřejnost o spolupráci

JIHLAVSKO: Mladíci poškodili zaparkovaná vozidla 

Jihlavští policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci při prověřování případu poškození vozidel, ke kterému došlo v prosinci v Jihlavě. Způsobená škoda přesáhla sto tisíc korun. Policisté pátrají po třech mladících, které zachytila kamera.

K poškození vozidel došlo na začátku prosince na ulici Rantířovská. Kolem půlnoci procházeli po ulici tři mladí muži, kteří na ploše před budovou postupně všichni vyskočili na jedno ze zaparkovaných vozidel a pak přeskakovali na střechy dalších vedle stojících automobilů, vše ještě zopakovali. Na poškozených vozidlech byla škoda vyčíslena na více než sto tisíc korun.

Následně přijali policisté trestní oznámení a případ začali prověřovat. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci. Policisté provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro objasnění případu. Vzhledem k tomu, že na počátku nebylo jasné, kdy k poškození vozidel vlastně došlo, museli policisté vyhodnotit rozsah několika dní kamerových záznamů. Případ dále prověřovali, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky.

Na základě náročného šetření se policistům podařilo zjistit kdy a za jakých okolností k poškození vozidel došlo. V zájmu prověřování případu by nyní potřebovali zjistit totožnost tří mladíků, kteří jsou zachyceni na kamerovém záznamu.

Žádáme občany, kteří mladíky na kamerovém záznamu poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nacházejí či pohybují, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli jiné informace vedoucí k objasnění případu.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

8. ledna 2020

vytisknout  e-mailem