Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté žádají veřejnost o pomoc

Motocyklista najel do policisty a ujel  

Se zraněním nohy skončil službu konající policista, který včerejšího dne kolem 23:10 hod. stavěl v obci Stráž motocyklistu jedoucího od obce Borek. Řidič motocyklu, kterému policista v reflexní vestě dával řádným způsobem příkaz k zastavení za pomoci světelného terče, zprvu zpomalil, poté však nečekaně zrychlil a směroval přímo na ustupujícího policistu, kterému narazil do pravé nohy. Po nárazu motocyklista zvýšenou rychlostí pokračoval do obce Stráž, kterou projel a pokračoval buď na obec Bor, nebo na obec Bonětice. Zraněný policista zůstal ležet na chodníku a z místa byl pak převezen záchrannou službou do nemocnice na ošetření.
Policisté v souvislosti s tím žádají veřejnost o pomoc při pátrání po dosud nezjištěném řidiči a motocyklu. K motocyklu lze uvést, že se jednalo o silniční motocykl bez kapotáže (tzv. „naháč“) se čtyřdobým motorem, zřejmě jednoválcovým, s větším zdvihovým objemem, tmavší barvy. Přední světlomet měl kulatý tvar. K řidiči lze sdělit to, že měl na hlavě integrální přílbu tmavší barvy s ochranným štítem, který měl pravděpodobně také tmavou barvu.
Policisté, kteří po motocyklistovi intenzivně pátrají, žádají všechny občany, kteří by mohli sdělit jakékoli informace související s tímto případem, aby neprodleně kontaktovali linku tísňového volání 158, nebo se dostavili na nejbližší policejní služebnu.
 
V Plzeňském kraji je od počátku ledna do konce května letošního roku evidováno celkem 11 případů, které byly kvalifikovány jako trestný čin násilí proti úřední osobě, při nichž byli napadeni policisté. Nejvíc takových skutků evidují v Plzni, a to 5 případů. Třikrát byli napadeni policisté na Klatovsku, jednou na Rokycansku. Jeden případ evidují také na severním Plzeňsku. Na Tachovsku nebyl od ledna do současné doby evidován žádný takový skutek. Uvedený případ tedy policejní statistiky navyšuje na celkových 12 skutků. 

por. Bc. Dagmar Jiroušková
16. 6. 2011

vytisknout  e-mailem