Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Policisté zachraňovali ženu z vodní nádrže

ZLÍNSKO: Opilou těžkou paní vytáhli, byla pouze podchlazená.  

Hlídka otrokovického obvodního oddělení měla netradiční službu. V noci na úterý policisté několik dlouhých minut zachraňovali ženu, která spadla do místního štěrkoviště. Nakonec se to podařilo až čtyřem mužům. Ženu záchranáři odvezli bez zranění, ale podchlazenou do nemocnice.

Událost se stala v pondělí kolem jedenácté hodiny večer. Vyděšená mladá dívka přiběhla k řidiči autobusu zaparkovanému na konečné stanici na Baťově s tím, že ve vodě se topí nějaká paní. Řidič okamžitě kontaktoval Policii ČR, takže operační důstojníci na místo vyslali hlídku místního obvodního oddělení. Než policisté přijeli, muž se snažil o záchranu sám, ale neměl šanci. Žena byla částečně ve vodě, částečně se přidržovala vyčnívajícího kořene stromu. Břeh je hliněný, ale pod hladinou je hlubší nános bláta, který jí znesnadňoval pohyb. Paní navíc neměla žádnou stabilitu kvůli své těžší váze a také podnapilému stavu. Manipulace s ní byla velmi obtížná – břeh jezera je v těchto místech strmě vyvýšen nad hladinou asi 150 cm, přímo pod ním je hloubka už minimálně 50 cm, dno ale poté směrem od břehu prudce klesá.

Paní se podařilo po strmém svahu vytáhnout až po příjezdu čtvrtého muže – strážníka otrokovické městské policie. Ženu prohlédnul lékař. Zraněná podle všeho nebyla, ale byla podchlazená a zmatená, proto doporučil její hospitalizaci v Baťově krajské nemocnici.

Žena se prý k nádrži chodívá procházet, místo prý má zvláštní energii. Tentokrát se na cestu nadstandardně posilnila alkoholem, nadýchala téměř dvě promile.

 

11. března 2014, mjr. Ing. Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem