Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté zachránili život mladé dívky

LIBEREC - Zřejmě rozchod s chlapcem dohnal mladou dívku na most, z něhož chtěla skočit. Pomohla volání projíždějících řidičů a rychlý zásah policistů. 

Policisté zachránili život mladé 21leté dívce, která v druhý svátek vánoční chtěla ukončit svůj život skokem z mostu.

Vše se začalo odehrávat ve 12.40 hodin, kdy operátoři linky tísňového volání 158 přijali oznámení řidičky. Policistům sdělila, že na nadjezdu v Hodkovicích nad Mohelkou, nad frekventovanou silnicí I/35, přelézá zábradlí nějaká mladá dívka. Současně sdělila obavu, že se zřejmě chystá skočit dolů. Totožných oznámení přijali operátoři tísňovýck linek 158 a 112 ještě několik.

Neprodleně po přijetí prvního oznámení předal operační důstojník policie tudo zprávu všem hlídkám ,a ty ihned vyrazily na místo. Jako první byli u viaduktu, necelých devět minut po oznámení, policisté z Obvodního oddělení v Hodkovicích. Ti na nic nečekali, okamžitě dívku stáhli za oblečení zpoza zábradlí zpět na bezpečné místo - na silnici. V té době již byli na místě i další policejní hlídky z Českého Dubu, Rychnova a rovněž Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje. V její péči nakonec dívka skončila, neboť byla ve velmi špatném psychickém stavu. 

K zoufalému činu se dívka chtěla odhodlat z důvodu rozchodu s chlapcem.Ovšem díky všímavým řidičkám a řidičům, kteří událost oznámili a neméně rychlému a včasnému zásahu policistů se 21letou mladou dívku, která má celý život před sebou, podařilo zachránit. 

 

26. prosince 2016
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem