Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policisté zachránili ženu i psí spřežení

Frýdecko-Místecko - policisté obvodního oddělení Nošovice zachránili ženu, která se zranila po pádu z tažných saní se psím spřežením. 

Minulé úterý po poledni přijali policisté na tísňovou linku oznámení od ženy, která se vydala na vyjížďku na tažných saních se psím spřežením v okolí obce Raškovice na Frýdeckomístecku. Sáně se však měly převrhnout, žena spadla i se třemi psy ze srázu do řeky Morávky, zranila se a nevěděla, kde se přesně nachází. Zraněný měl být také jeden z psů.

Policisté obvodního oddělení Nošovice začali po ženě ihned pátrat. Následně přijali další oznámení o nálezu tažných saní a třech psů, kteří uvízli v hustém porostu stromů v obci Morávka. Policisté proto prohledávali okolí tohoto místa, kdy se jim podařilo ženu nalézt v těžko přístupném zasněženém terénu u koryta řeky. Žena byla zraněná, policisté se proto museli přebrodit na druhý břeh řeky, aby se k ženě dostali. Následně ji přenesli zhruba 300 metrů ke služebnímu vozidlu, kde ji poskytli první pomoc a tepelný komfort až do příjezdu záchranářů.

Policisté společně s hasiči poté zajistili také všechny psy, včetně zraněného, a předali je známému zraněné ženy, který se na místo dostavil.

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
27. prosince 2021

vytisknout  e-mailem