Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté zachránili muži život

ŘEVNICE - Středočeští policisté z Obvodního oddělení v Řevnicích zachránili život pětačtyřicetiletému muži, který se pokusil o sebevraždu po provedené exekuci. 

Policisté Obvodního oddělení Řevnice byli ve čtvrtek 9. ledna 2014 požádáni o asistenci při exekuci. Byly známy informace, že by exekuce nemusela probíhat standardním způsobem. Vše se obešlo bez komplikací, exekuce proběhla v klidu a policisté nemuseli při samotném provádění zakročovat.

Žena sdělila policistovi, že má obavy z následného agresivního jednání svého manžela a dům opustila. Muž, který se stále  nacházel v domě, sdělil ve stejný okamžik telefonicky své ženě, že si vezme život. Tuto informaci policista zaznamenal a přivolal své kolegy. Ti dorazili na místo během několika málo minut. Vešli do domu a snažili se muže najít. Na volání policistů nikdo nereagoval a muž, který se pokusil o sebevraždu,  byl nalezen v jedné z místností bytu. Policisté okamžitě zareagovali, lano odřízli a začali muže oživovat. Přivolaný lékař poskytl muži následně lékařskou péči a muž byl převezen za asistence policie do jedné z pražských nemocnic. Rychlou reakcí policistů a následnou péčí lékaře se podařilo muži zachránit život.

Napsali o nás 

mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
KŘ PČR Středočeského kraje
10. ledna 2014

vytisknout  e-mailem