Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté zachránili lidský život

DOBŘANY - Policisté z dobřanského obvodního oddělení nezaváhali ani na okamžik a zachránili lidský život. 

Včerejšího dne prováděla hlídka policistů z obvodního oddělení Dobřany okolo 22. hodiny kontrolu dodržování veřejného pořádku v okolí nádraží v Dobřanech. Při výkonu služby si dvojice policistů v Nádražní ulici všimla požáru malého obytného přívěsu, který byl zaparkován na parkovišti poblíž nádraží. Hlídka se okamžitě rozjela ke karavanu, z jehož dveří již šlehaly plameny. Nedaleko tohoto vozidla zpozorovali kolegové na zemi muže, na kterém hořelo oblečení v dolní polovině těla. Vedle něj ležela na zemi propanbutanová láhev, jejíž obal rovněž hořel.

Policisté nezaváhali ani na okamžik a začali muže hasit. K hašení vzplanutého oděvu, propanbutanové láhve i karavanu použili služební hasicí přístroj. Prvotně se jim karavan podařil uhasit, vzápětí  však začal opět hořet a požár nabíral na své intenzitě. Jelikož se dle slov zraněného muže v karavanu nacházela ještě jedna propanbutanová láhev, odnesli policisté zraněného do bezpečné vzdálenosti z důvodu nebezpečí exploze.

Policisté přitom přivolali lékařskou pomoc i hasiče. Po prvotním ošetření byl muž převezen do nemocnice. Na následném uhašení požáru se podíleli hasiči z Dobřan a Přeštic.

Vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje určil jako předběžnou příčinu požáru nedbalost při používání plynového vařiče.

V době požáru byl 60letý muž na základě provedené dechové zkoušky pod vlivem alkoholu a dle jeho slov uprostřed karavanu zapálil hořák na propanbutanové láhvi, aby si přitopil. Okolnostmi celého případu se zabývají dobřanští policisté.

Praporčík David Šesták a praporčík Martin Opáleník z obvodního oddělení Dobřany nezaváhali ani na vteřinu a rychlým a rozhodným jednáním zachránili to nejcennější – lidský život.

por. Bc. Ivana Jelínková, DiS.
10. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

IMG-20211210-WA0004

IMG-20211210-WA0004 

Detailní náhled

IMG-20211210-WA0005

IMG-20211210-WA0005 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem