Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté zabránili muži v sebevražedném skoku z mostu

LIBERECKO - Muž skončil v péči zdravotníků. 

V neděli večer krátce před půl desátou nás svědkyně upozornila přes tísňovou linku 158 na muže, který se nacházel na mostě vedle budovy Krajské vědecké knihovny v Liberci a bylo zřejmé, že se chystá skočit z mostu do Sokolské ulice. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal dvě nejbližší hlídky, které muže středního věku zastihli v okamžiku, kdy stál na mostě za zábradlím čelem do Sokolské ulice a držel se ho oběma rukama.

Policisté museli jednat rychle. Ve chvíli, kdy udělal další pohyb a zdálo se, že se chce zábradlí pustit, přiběhli k němu a přetáhli ho zpátky do bezpečného prostoru. Muž byl rozrušený a také pod vlivem alkoholu. Policistům se svěřil, že jeho motivací k sebevražednému skoku jsou dlouhodobější osobní problémy, které se mu nepodařilo vyřešit. Muže jsme kvůli špatnému psychickému stavu předali Zdravotnické záchranné službě.

Druhou šanci na život "dostal" nejen od policistů, ale také od svědkyně, která mu naši pomoc přivolala. To, že k sobě lidé na ulici nejsou úplně lhostejní, je dobrá zpráva.

7. 2. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem