Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Policisté zabavili nekolkovaný alkohol

Během uplynulého víkendu pracovníci Inspektorátu cizinecké policie Chotěbuz překazili třem osobám zásobení se nekolkovaným alkoholem. 

Policisté Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Ostrava během měsíce listopadu u dvaceti osmi kontrolovaných osob zajistili nekolkovaný alkohol. Ať se již jednalo o větší množství, které policisté nalezli v autech, anebo o několik litrů přenášených v nákupních kabelách, celkem se jednalo o 480 litrů alkoholu, který nebyl označen ochrannými známkami. Poslední tři případy jsou z uplynulého víkendu

V pátek 28. listopadu policisté Inspektorátu cizinecké policie Chotěbuz v katastru obce Český Těšín kontrolovali řidiče osobního vozidla. Po kontrole dokladů si nechali otevřít zavazadlový prostor, kde se jim naskytl pohled na úhledně srovnané litrové láhve. Při bližším zkoumání zjistili, že se jedná o 56 láhví lihu, které nebyly opatřeny ochrannými známkami. Dvaatřicetiletý muž do protokolu uvedl, že alkohol nakoupil v Českém Těšíně, ale místo prodeje blíže neupřesnil. Neoznačené láhve oproti potvrzení dobrovolně vydal a ponechal na inspektorátu a poté byl propuštěn k další cestě.

V pátek večer v katastru obce Chotěbuz při pobytové kontrole cizince policisté v jeho automobilu nalezli dalších 50 litrových neoznačených láhví alkoholu. Také tento třiačtyřicetiletý muž zapomněl, kde přesně alkohol nakoupil. Zajištěné láhve budou společně s oznámením o přestupku předány karvinským celníkům.

V Bohumíně na náměstí Svobody kontrolovali v neděli 30. listopadu policisté stejného inspektorátu prodejce v obchodech. Porušení zákona o pobytu cizinců nezjistili, ovšem v jedné prodejně nalezli nekolkovaný alkohol. Čtyřiačtyřicetiletý cizinec měl u sebe 12 litrů neoznačeného lihu. I tento alkohol do doby než bude předán pracovníkům celního úřadu skončil na inspektorátu.

por. Bc.  Daniela  Vlčková  - 1.12.2008


vytisknout  e-mailem