Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté z Říčan přišli na Štědrý den potěšit dárky seniory v Senior Domě Marta

PRAHA VENKOV - JIH - Policisté mezi sebou vybrali peníze a za ty pak seniorům nakoupili dárky k Vánocům. 

Několik dní před Vánocemi se policisté a policistky Obvodního oddělení Říčany domluvili na tom, že by rádi na Štědrý den udělali někomu radost a alespoň nějakými dárky tyto osoby potěšili. 

Policisté si vybrali Senior Dům Marta v Říčanech a jeho vedení nabídli, že by pro zde žijící seniory velmi rádi nakoupili nějaké dárky k Vánocům a ty jim následně předali. Majitelka domova i další zaměstnanci byli velmi potěšeni, že by jim policisté takto rádi pomohli a společně se domluvili, že seniorům největší radost udělají hygienické potřeby.

Říčanští policisté tedy mezi sebou uspořádali finanční sbírku, do které se zapojilo celé obvodní oddělení včetně jeho vedení a během víkendu vybrali krásnou částku 6 tisíc korun. Za tyto peníze pak nakoupili drogerii a hygienické potřeby a vytvořili téměř 60 balíčků, a to jak pro dámy, tak i pro pány.

Přesně na Štědrý den se pprap. Anna Stehlíková s kolegou pprap. Jakubem Vacíkem vydali do Senior Domu Marta, aby tyto dárkové balíčky seniorům osobně za celé jejich oddělení předali a zpříjemnili jim tak Vánoce. 

Po příjezdu na policisty čekala majitelka domova spolu s částí klientů ve společenské místnosti. Tam policisté předali dárkové balíčky a následně se vydali s dárky i za těmi, kteří se už bohužel pohybují hůře a nemohli tak za ostatními dojít do společenské místnosti.

Pro policisty bylo toto setkání velmi milé a příjemné a budou velmi rádi, když i příští rok budou moci mezi seniory zavítat znovu, opět si s nimi příjemně popovídat a alespoň nějakými drobnými dárky jim udělat radost. Doufáme, že i pro ně bylo setkání s policisty příjemným zpestřením svátečního dne, a že jim dárky udělaly radost. 

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
28. prosince 2021

vytisknout  e-mailem