Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté z Říčan pátrají po odcizené elektrokoloběžce i pachateli krádeže

PRAHA VENKOV - JIH - Koloběžka majiteli "zmizela" 16. listopadu v Mnichovicích 

Policisté z Říčan se od 16. listopadu, tedy ode dne oznámení poškozeným mužem, zabývají případem krádeže elektrokoloběžky. Ta majiteli zmizela 16. listopadu v době od 13:00 do 13:05  hodin v Mnichovicích v ulici Ondřejovská.

Zatím neznámý pachatel elektrokoloběžku odcizil před prodejnou potravin v ulici Ondřejovská 700, kterou tam její majitel zaparkoval a zabezpečil uzamčením předního kola. Po chvíli, kdy se 20letý majitel elektrokoloběžky vrátit k místu, kde jí zaparkoval, zjistil, že s jeho koloběžkou zřejmě odjel někdo jiný a celou událost nahlásil policistů. Majiteli vznikla škoda 11 tisíc korun.

Říčanští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což pachateli, v případě dopadení a prokázání viny, hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

Policistům se z kamerových záznamů u prodejny podařilo získat fotografii muže, který tou dobou v prodejně nakoupil a z obchodu vyšel ven. Stalo se tak v době, kdy se v místě mohl pohybovat i pachatel krádeže elektrokoloběžky. Policisté by proto muže potřebovali vyslechnout a zjistit od něj, zda si osoby, která elektrokoloběžku odcizila, nevšiml a policistům by mohl poskytnout případně jeho popis.
Žádáme tedy muže na fotografii, který by mohl být důležitým svědkem, stejně tak i ostatní, kteří by muže poznali, aby se ozvali přímo policistům OOP Říčany na tel. číslo 974 881 730.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
8. prosince 2023

Odkazy do noveho okna

elektrokoloběžka

elektrokoloběžka 

Detailní náhled

možný důležitý svědek

možný důležitý svědek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem