Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté z Říčan dopadli zloděje přímo při činu

PRAHA VENKOV - JIH- Ten se vloupal do rodinného domu... znovu.... 

Policistům z Říčan se podařilo doslova dopadnout pachatele přímo při činu. Šestatřicetiletému muži se v rodinném domě ve Strančicích - Všechromech zřejmě zalíbilo natolik, že se do něj vydal krást opakovaně. 

K prvnímu případu vloupání došlo na konci července. Muž se násilím, přes vstupní dveře, dostal do rodinného domu a uvnitř domu a garáže odcizil pneumatiky k osobnímu vozidlu, hračky, stavebnice a lžíci k minibagru. Celkově majiteli způsobil škodu přes 50 tisíc korun.

Podruhé se na místo vydal včera, kdy ho ale při krádeži, přímo v domě, dopadli policisté z Říčan. Ti si u pozemku všimli vozidla, které bylo na místě viděno i při minulém vloupání, proto šli dům okamžitě zkontrolovat. Uvnitř na ně čekal nezvaný host, 36letý muž. Ten už si stihnul před dům vynést několik věcí, které měl v úmyslu odcizit. Jednalo se o další lžíci k minibagru, náhradní díly k motorovému vozidlu a hračky, vše v hodnotě přes 20 tisíc korun.

Místo toho, aby si podezřelý muž věci odnesl, putoval s policisty na policejní služebnu, kde mu ještě téhož dne sdělili podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí až 2letý trest odnětí svobody.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
16. srpna 2023

vytisknout  e-mailem