Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté z pořádkové jednotky darují kostní dřeň. Nutně by ji potřebovala malá Samantha.

ČESKOLIPSKO - Nábor dárců proběhl v České Lípě. 

Ve středu 9. října proběhl v českolipském knihkupectví Knihomil nábor dárců kostní dřeně, který za podpory Farní charity Česká Lípa pořádal Český národní registr kostní dřeně. Pracovníci českolipské Farní charity při této příležitosti zmínili naléhavý případ tříleté holčičky Samanthy z Českolipska, která se zákeřnou leukémií bojuje od svých sedmnácti měsíců a s jejíž rodinou jsou v kontaktu. Dívenka má ve svém nízkém věku za sebou už opakovanou léčbu chemoterapií i transplantaci kostní dřeně. Její zdravotní stav se ani přesto bohužel nezlepšil,  a proto potřebuje nutně druhou transplantaci s novým dárcem. Podle lékařů se tento  dárce musí najít zhruba do  tří měsíců ...Samulka z České LípySamulka z Českolipska nutně potřebuje druhou transplantaci kostní dřeně

Pomoci Samulce a nebo kterémukoliv jinému pacientovi se stejným onemocněním se rozhodli policisté pořádkové jednotky územního odboru Policie ČR Česká Lípa. Dne 9. října se v českolipském knihkupectví nechali zaregistrovat pprap. Jaromír Žižka, nstržm. Pavel Arlt, pprap. Miroslav Černý, prap. Jan Mazánek, pprap. Ondřej Frolda a nstržm. Lukáš Petr .

Darovat kostní dřeň je jako darovat šanci na život. Chcete-li se dozvědět bližší informace o tom, jak i vy můžete pomoci těžce nemocným pacientům, kteří na svoji šanci čekají, klikněte na www.kostnidren.cz.

16. 10. 2019
por. Bc. Ivana Baláková
Oddělení tisku a prevence
Česká Lípa

Odkazy do noveho okna

Samulka z České Lípy

Samulka z České Lípy 

Detailní náhled

pprap. Jaromír Žižka a nstržm.Pavel Arlt při zápisu do registru dárců kostní dřeně

pprap. Jaromír Žižka a nstržm.Pavel Arlt... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem